Mijn FreeBSD Server: Deel 5 - Teamspeak

Door Lima op maandag 15 augustus 2011 13:31 - Reacties (6)
Categorie: FreeBSD, Views: 5.170

Deze word een erg korte blog, maar ik wou even tonen hoe eenvoudig het was om Teamspeak te installeren op FreeBSD. Sinds ik recentelijk League of Legends heb ontdekt is het wel zo handig om een teamspeak server te hebben. Hier zijn de commando's die ik gebruikte:
$ locate teamspeak
# Zo kon ik zien waar teamspeak zich ergens in de ports bevindt.
$ cd /usr/ports/audio/teamspeak3-server
$ make config-recursive
$ make install clean
$ echo 'teamspeak_enable="YES"' >> /etc/rc.conf
$ /usr/local/etc/rc.d/teamspeak start
En nu heb je een draaiende teamspeak server. Echter moet je nu nog kunnen inloggen op je server. Dus verbind nu met je teamspeak client op het ip adres van je teamspeak server. Nu zal hij zeggen dat het de eerste keer is dat er iemand verbind en je de key moet invullen die je kreeg bij de installatie. Om die te weten te komen moet je kijken in de logs:
$ cat /var/log/teamspeak/(random_naam_van_de_log)
# Je moet eens tabben om dan de specieke log te krijgen.
Hierin staat dan je key. Deze copy-pasten en je bent klaar om te gaan!

Tip: Vergeet niet je poort (standaard 9987 voor teamspeak) te forwarden als je achter een router zit en andere mensen ook wilt laten verbinden op je teamspeak server. Je kan meestal testen of dit werkt door met je client te verbinden via je eigen publieke ip adres. Sommige routers ondersteunen dit echt niet, dan moet je aan een kennis vragen om te verbinden met je server om het zeker te zijn.

edit:

Overlaatst wou ik een ander icon instellen voor een kanaal. Blijkbaar moet je hiervoor een extra poort hebben openstaan namelijk poort 30033. Als je deze poort dus forward moet dit dus werken :)

Volgende: FreeBSD: Deel 6 - Monitoring 08-'11 FreeBSD: Deel 6 - Monitoring
Volgende: Poll: Download client + rss of Apple file sharing 08-'11 Poll: Download client + rss of Apple file sharing

Reacties


Door Tweakers user ItsValium, maandag 15 augustus 2011 13:42

Pro-tip: Vergeet niet je poort te forwarden als je achter een router zit en andere mensen ook wilt laten verbinden op je teamspeak server. Je kan testen of dit werkt door met je client te verbinden via je eigen publieke ip adres.
Opletten hiermee, niet alle routers ondersteunen loopback.

Door Tweakers user Raven, maandag 15 augustus 2011 14:27

Waar is deel 5? ;)

edit: titel is aangepast zie ik :)

[Reactie gewijzigd op maandag 15 augustus 2011 14:58]


Door Tweakers user Mar2zz, maandag 15 augustus 2011 14:31

Hebbes. Ik was je blog al een tijdje kwijt. Leuk om te lezen over een ander free OS. Nu heb ik 'm dan eindelijk in mijn bookmarkjes staan.

Door Tweakers user zzattack, maandag 15 augustus 2011 15:00

Volgens mij is teamspeak onder BSD niet een al te best idee, aangezien je alleen de linux binaries kunt krijgen en daarom een linux emulator moet installeren. Of is dat inmiddels veranderd? Kijk eens naar murmur en mumble, da's echte open source ;)

Door Tweakers user Lima, maandag 15 augustus 2011 15:55

@ItsValium: Bedank ik zal het aanpassen :) idem voor Raven.
@Mar2zz: Erg blij dat te horen!
@zzattack: Dit was bij de vorige versie van teamspeak. Je ziet me hier toch ook geen rare linux binaries uithalen he ;) Alles draait perfect. Teamspeak is gewoon mainstream.

Door Tweakers user zzattack, maandag 15 augustus 2011 18:21

Vandaar ook mijn "Of is dat inmiddels veranderd?". Ik hield er nog rekening mee dat wellicht de port de dependency van de linux binaries zou kunnen ophalen, al is daar geloof ik iets meer acknowledgement van de user voor nodig. Moet zeggen dat dit er best goed uit ziet, al vouch ik nog steeds voor mumble ;)

Reageren is niet meer mogelijk