Poll: Download client + rss of Apple file sharing

Door Lima op dinsdag 2 augustus 2011 10:41 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 4.074

Aangezien deze twee nauw aansluiten bij mijn vorige blogpost laat ik aan jullie over wat de volgende post zal zijn.
Willen jullie een torrent downloader met scheduling en die zich kan baseren op rss-feeds en daarmee automatisch je favoriete TV series download. Ofwel verdere filesharing met Apple Filing Protocol waardoor je je FreeBSD server als een mooie xserver in je finder ziet en je probleemloos time machine backups kan nemen hierop.

Feedback pls!

Volgende: Mijn FreeBSD Server: Deel 5 - Teamspeak 08-'11 Mijn FreeBSD Server: Deel 5 - Teamspeak
Volgende: Mijn FreeBSD Server: Deel 4 - Samba 05-'11 Mijn FreeBSD Server: Deel 4 - Samba

Reacties


Door Tweakers user ZpAz, dinsdag 2 augustus 2011 10:44

De eerste lijkt me minder vaak op het internet voor te komen. AFP (dat is geen AppleTalk) komt vaker voor op het internet. AppleTalk is een variant op TCP/IP maar wordt niet meer gebruikt door Apple. AFP is het Apple File Sharing Protocol.

Door Tweakers user TeXiCiTy, dinsdag 2 augustus 2011 11:03

Klinkt als TED. Durf niet te zeggen of je wel of niet in de source mag kijken (java). Misschien leuke inspiratie of kickstart!

Door Tweakers user Lima, dinsdag 2 augustus 2011 11:04

ZpAz schreef op dinsdag 02 augustus 2011 @ 10:44:
De eerste lijkt me minder vaak op het internet voor te komen. AFP (dat is geen AppleTalk) komt vaker voor op het internet. AppleTalk is een variant op TCP/IP maar wordt niet meer gebruikt door Apple. AFP is het Apple File Sharing Protocol.
Thx voor de typo. Ik wist dat wel degelijk maar had het even verkeerdelijk gebruikt. Dus jij vote AFP dan? AFP komt inderdaad minder voor maar ik denk dat het meest gebruikte een torrent client is.
Klinkt als TED. Durf niet te zeggen of je wel of niet in de source mag kijken (java). Misschien leuke inspiratie of kickstart!
Het is inderdaad zoals TED :) Maar een kickstart heb ik niet nodig aangezien ik beide onderwerpen al gerealiseerd heb alleen wil ik weten wat mijn lezers eerst willen zien.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 2 augustus 2011 11:06]


Door Tweakers user SanderL, dinsdag 2 augustus 2011 11:07

Ik vote voor de torrent downloader die weg weet met RSS feeds :)

Door Tweakers user ZpAz, dinsdag 2 augustus 2011 11:19

Ik vote niet. Ik denk enkel dat AFP makkelijker is en vaker op het internet voorkomt. Bij torrents en rss feeds combinatie moet je denk ik toch wat meer werk doen om het samen te laten werken.

Ik draai geen linux, maar heb wel eens een AFP / Bonjour share op linux opgezet).

@Hierboven, thanks voor de TED link, ben benieuwd! update: Dat TED ding valt tegen imho.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 2 augustus 2011 16:58]


Door Tweakers user afraca, dinsdag 2 augustus 2011 18:09

flexget tutorials genoeg op internet, en apple.....
ik wil geen flamewars.

* afraca wil diehard unix tutorials

[Reactie gewijzigd op dinsdag 2 augustus 2011 18:10]


Door Tweakers user Wiethoofd, woensdag 3 augustus 2011 02:10

je hebt een windows/apple/linux versie van uTorrent, die met de RSS van EZTV (EZRSS) en goan. Eventueel kun je nog uitwijken naar CouchPotato en/of Sick Beard voor automatisch crossplatform downloaden van films en series... Why reinvent the wheel.

Door Tweakers user Lima, woensdag 3 augustus 2011 10:57

Ik ga zeker het wiel niet opnieuw uitvinden, ik ga gebruik maken van standaard tools waar er waarschijnlijk wel al tutorials over te vinden zijn. Maar op een headless FreeBSD server is dat toch soms nog wat moeilijker voor mensen die dit helemaal niet gewoon zijn. Ik zal eerst de torrents blog uitwerken. De blog daarna wordt waarschijnlijk de AFP blog :)

Door Tweakers user Nahata, vrijdag 5 augustus 2011 13:45

Ik heb vorig jaar eind december een php-cli script geschreven die om het uur de rss-feed binnen haalde van een tracker, om vervolgens de namen van de torrents door een regexp te gooien en alles met "c79" te downloaden en in de watch-directory van rTorrent te gooien. Dit script ga ik wellicht volgende week weer gebruiken, ivm met Comiket. (Ik ben een verzamelaar wat betreft Doujin/manga etc).

Ik heb destijds nooit gekeken naar een kant-en-klare oplossing, het was leuk om het in elkaar te flansen (Vooral met een speech synthesizer erbij, die negen van de tien keer de naam niet kon uitspreken). Maar volgens mij is dit verhaal wat irrelevant. :P

Maar bij deze, mijn stem uit voor de torrent downloader met schedule en rss-feeds.

Reageren is niet meer mogelijk