FreeBSD: Deel 6 - Monitoring

Door Lima op dinsdag 16 augustus 2011 11:33 - Reacties (6)
Categorie: FreeBSD, Views: 3.931

Naar aanleiding van mijn vorige post wou ik eigenlijk graag weten hoeveel bandbreedte mijn server nu eigenlijk verbruikte, en liefst met grafieken per programma. Ik woon helaas in België waar ik me dus nog steeds zorgen moet maken over dit soort problemen.
Daarom ging ik op zoek naar een programma met een webgui dat deze taak voor mij volbracht en die vond ik snel: ntop.

Lees verder »

Mijn FreeBSD Server: Deel 5 - Teamspeak

Door Lima op maandag 15 augustus 2011 13:31 - Reacties (6)
Categorie: FreeBSD, Views: 5.289

Deze word een erg korte blog, maar ik wou even tonen hoe eenvoudig het was om Teamspeak te installeren op FreeBSD. Sinds ik recentelijk League of Legends heb ontdekt is het wel zo handig om een teamspeak server te hebben.

Lees verder »

Poll: Download client + rss of Apple file sharing

Door Lima op dinsdag 2 augustus 2011 10:41 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 4.202

Aangezien deze twee nauw aansluiten bij mijn vorige blogpost laat ik aan jullie over wat de volgende post zal zijn.
Willen jullie een torrent downloader met scheduling en die zich kan baseren op rss-feeds en daarmee automatisch je favoriete TV series download. Ofwel verdere filesharing met Apple Filing Protocol waardoor je je FreeBSD server als een mooie xserver in je finder ziet en je probleemloos time machine backups kan nemen hierop.

Feedback pls!

Mijn FreeBSD Server: Deel 4 - Samba

Door Lima op zondag 15 mei 2011 20:15 - Reacties (8)
Categorie: FreeBSD, Views: 5.966

Tot nu toe kunnen we eigenlijk nog niet echt veel doen met onze server. Het doel voor ogen is om zo eenvoudig mogelijk aan mijn bestanden te kunnen. Daarom wil ik zoveel mogelijk out-of-the-box functionaliteit. Hierdoor kies ik om de standaard Windows en Macintosh protocollen te ondersteunen. Dit is dus SMB/CIFS bij Windows en AFP voor Apple. In deze blog beperk ik mij tot de open source implementatie voor SMB/CIFS namelijk Samba.

Lees verder »

Mijn FreeBSD Server: Deel 3 - ZFS & Mail

Door Lima op woensdag 15 december 2010 19:30 - Reacties (13)
Categorie: FreeBSD, Views: 6.184

ZFS was voor mij één van de redenen waarom ik FreeBSD koos. Dankzij de BSD licentie is het mogelijk om dit fantastische filesystem te gebruiken op FreeBSD, waar ik dan ook dankbaar gebruik van maak.
Waarom is ZFS zo interessant? Wel hier zou je bijna een volledig boek over kunnen schrijven, maar ik haal even de belangrijkste punten aan.

Lees verder »